Sprejmi

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke; z obiskom in nadaljnjo uporabo soglašate s piškotki.

Vtisi iz mladinske izmenjave Youth Banks on the Move (Maribor) - prvi dan, 9. 11. 2015

 Vtisi iz mladinske izmenjave Youth Banks on the Move (Maribor) - prvi dan, 9. 11. 2015
Četrtek, 12. november 2015

Adrijana Kos, ena izmed udeleženk mladinske izmenjave Youth Banks on the Move, je strnila vtise prvega dne druge izmenjave, ki traja med 9. - 17. 11. 2015 v Mariboru.

Drugi krog!
In spet se dogaja. Drugi del izmenjave se je začel in sedaj gostimo člane Youth Bank Romunija v Mariboru. V prijetnem ambientu Hostla Pekarna se družimo, spoznavamo in hitimo novim izzivom naproti. Ob 15:00 so prispeli Raluca, Bianca, Liana, Edi, Armand, Andrej, Filut, Denise, Ana, Diana in Madalina. Pospremil jih je Matic, ki se je ta teden mudil v Cluju in tako prišel skupaj z našimi romunskimi prijatelji. V hostlu smo jih pričakali odprtih rok in nasmejanih obrazov. Seveda so z njimi prišle tudi nove zgodbe in dogodivščine - s tem merim predvsem na Edija, ki je tudi tokrat poskrbel za smeh in temo pogovora še pozno v noč. Edi je iz Romunije prinesel deset kilogramov težek kamen. Ta kamen je Matic našel nekje v mestu Cluj, ko smo bili na izmenjavi v Romuniji, in ga seveda odnesel s seboj v hostel. Edi je ta kamen odnesel iz hostla domov k sebi in ga nato prinesel s seboj v Slovenijo. Da pa ne bi bilo vse skupaj tako »navadno,« so ga ob prečkanju terminala na romunskem letališču skrbno pregledali. Ta kamen je bil zanje zelo sumljiv, vendar se je Edi znašel in povedal zgodbo o tem, kako je on zbiratelj kamnov in da je ta kamen še posebno poseben. Edi, saj vem, da si želel samo pozornost :) Popoldan se je v prijetnem vzdušju odvijal v smeri spoznavanja in temu namenjenih iger, nato pa je skupina slovenskih Youthbank-erjev pripravila večerjo. Danes je bil na jedilniku krompirjev golaž, klobase in kruh. Po hrani in jedači ter seveda po nekaj spoznavnih igrah, smo druženje nadaljevali v sproščeni, neformalni atmosferi na terasi hostla. Na tem mestu bi se zahvalila za vreme, saj smo bili deležni toplega sončka in prijetnih temperatur tudi ponoči. Ampak … ne bom hvalila dneva pred večerom, saj je pred nami še cel teden in igrišče na Makedonski ulici 33 čaka na nadaljevanje dela in prenove. Ponovno se »beremo« jutri in tako bo sedaj cel teden, do konca izmenjave v Mariboru.

Projekt Youth Banks on the Move organizira Mladinski kulturni center Maribor, finančno pa ga omogočajo: program Erasmus+, Mestna občina Maribor in Urad RS za mladino.

Projekt je YouthBanks on the Move je opisan tukaj.

Foto zapis dogajanja je dostopen tukaj.

Fotografija: Matic Matjašič

Aktualno / Banka idej / Mednarodno / Ekipa / Poziv / Podprti projekti / Usposabljanja / Galerija / Kontakt
© 2012-2020 MKC Maribor. Vse pravice pridržane.