Sprejmi

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke; z obiskom in nadaljnjo uporabo soglašate s piškotki.

Vtisi iz mladinske izmenjave Youth Banks on the Move (Maribor) - drugi dan, 10. 11. 2015

 Vtisi iz mladinske izmenjave Youth Banks on the Move (Maribor) - drugi dan, 10. 11. 2015
Petek, 13. november 2015

Adrijana Kos, ena izmed udeleženk mladinske izmenjave Youth Banks on the Move, je strnila vtise drugega dne druge mladinske izmenjave, ki traja med 9. - 17. 11. 2015 v Mariboru.

Izjemno!
Drugi dan se je začel zgodaj. Začeli smo ga z manjšo telovadbo po stopnicah do zajtrka in nadaljevali na prvi delavnici v tem tednu. Pričeli smo s teambuildingom in z igro z imenom marshmallow challenge. V igri lahko lepo prepoznaš kako posamezniki sodelujejo med sabo, prevzemajo različne vloge, sprejemajo odločitve, kako se lotijo dela in kako najdejo rešitev. Včasih ne gre vse po sreči in je potrebno strategijo spremeniti ter začeti od znova, ampak vse se da, če se hoče. Team mora biti dobro povezan ter zajeti paleta kompetenc, potrebnih za skupno delo.
Nadaljevali smo s kosilom, ki se je tudi danes pripravljal v Hostlu Pekarna. Postregli smo z odlično jedjo in sicer rižem s piščančjimi trakovi, dušeno/pečeno zelenjavo ter solato. Za sladico nismo imeli časa, saj smo takoj po kosilo odšli na lov za zakladom po mestu Maribor. Vreme nam je bilo naklonjeno in tudi vzdušje je bilo veselo. Seveda so vse tri skupine prišle do zaklada, ki je bil plastificiran A4 list s napisi naših partnerjev in sponzorjev. Še enkrat hvala za odobritev in izvedbo projekta, tako Mladinskemu kulturnemu centru Maribor, programu Banki idej, Erasmus+ programu, nacionalni agenciji Movit, Mestnemu Mladinskemu svetu Maribor, Mestni občini Maribor in mnogo drugim, ki so prispevali delček k temu doživetju.
Po zanimivem iskanju zaklada smo se odpravili nazaj v Hostel Pekarna ter pričeli s pripravo romunske večerje. Seveda so to nalogo prevzeli Romuni in slovenski del mladinske izmenjave je lahko imel hiter evalvacijski sestanek, ki se je seveda zavlekel. Še dobro, da je bila Žanova mama tako dobra in nam je spekla odlično pecivo, ki nam je lajšalo lakoto. Kot bi dejal Žan, bilo je izjemno.
Večerja je bila enkratna. Izgledala je tako izvrstno, kot je tudi bila. Desetka za Romune.
Vendar z večerjo še ni bilo konec. Ana je imela svoj šestnajsti rojstni dan. V ta namen je Urbanova babica spekla gromozansko torto, ki je bila kot iz trgovine, Romunski prijatelji pa so Ani kupili manjšo pozornost ter jo skupaj razveselili in presenetili. Vso dogajanje in zanimivosti smo seveda fotografirali, saj veste, dober fotograf ima svoj objektiv zmeraj pri sebi. Spremljate naše spletne strani in mogoče boste občutili delček »izjemnosti« :)
Pa se beremo spet jutri.

Projekt Youth Banks on the Move organizira Mladinski kulturni center Maribor, finančno pa ga omogočajo: program Erasmus+, Mestna občina Maribor in Urad RS za mladino.

Projekt je YouthBanks on the Move je opisan tukaj.

Foto zapis dogajanja je dostopen tukaj.

Fotografija: udeleženci mladinske izmenjave

Aktualno / Banka idej / Mednarodno / Ekipa / Poziv / Podprti projekti / Usposabljanja / Galerija / Kontakt
© 2012-2020 MKC Maribor. Vse pravice pridržane.