Sprejmi

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke; z obiskom in nadaljnjo uporabo soglašate s piškotki.

Vtisi iz mladinske izmenjave Youth Banks on the Move (Maribor) - tretji dan, 11. 11. 2015

Vtisi iz mladinske izmenjave Youth Banks on the Move (Maribor) - tretji dan, 11. 11. 2015
Petek, 13. november 2015

Adrijana Kos, ena izmed udeleženk mladinske izmenjave Youth Banks on the Move, je strnila vtise tretjega dne mladinske izmenjave, ki traja med 9. - 17. 11. 2015 v Mariboru.

Veselo na delo!
To jutro nas je pričakala Ella iz Mestnega Mladinskega sveta Maribor, ki nas je z jogo in meditacijo popeljala v čudovito jutro in v prelep sončen dan. Tako smo se eno uro pred zajtrkom raztegnili, duhovno prečistili in se tako pripravili na delo na igrišču. Tako je. Današnji dan je bil v znamenju dela in prenove igrišča na Makedonski cesti 33. Po zajtrku smo se sprehodili po Mariboru in Pobrežju ter v pol ure prispeli na igrišče. Pričeli smo s timsko igro, ki se imenuje zadrga, kjer posameznik teče skozi “zadrgo,” ki jo predstavljajo iztegnjene roke ostalih sodelujočih. Pri igri je potrebno biti skoncentriran, opazovati posameznika, ki teče skozi zadrgo, saj jo je treba pravočasno odpreti, tako da se ta ne poškoduje, ko jo preteče. Nato smo razložili potek dela in predstavili igrišče. Že v preteklem tednu so nam pri prvih delih na igrišču pomagali dijaki prvih in drugih letnikov Srednje gradbene šole in gimnazije Maribor. Porazdelili smo se v več majhnih skupinic, ki so delale na posameznih sklopih dela. Tako smo imeli dve skupinici, ki sta barvali vsaka svoj gol in eno večjo skupino, ki je lepila trak ob črtah, ki smo jih nato pobarvali. Goli so bili kar hitro gotovi, zato so se skupine premešale in nekateri so poprijeli za vrečke za smeti in le te v okolici pobrali, spet drugi pa so z igrišča čistili ostanke drevja in listja. Ob enih sta nas Matic in Urban razveselila s picami, ki smo jih pojedli na igrišču na zelenici. Prijeten dan je bil za druženje na prostem, tako da smo po kosilu počivali na travi. Delo se je seveda nadaljevalo in tako smo s skupnimi močmi pobarvali črte na asfaltu, vsaj toliko, kolikor smo imeli barve. Ja, zmanjkalo je je in smo tako delo preložili na naslednji dan. Zanimivo je, kako se pri tehničnih spretnostih vidi razlika. Nekateri do te izmenjave še niso držali čopiča v roki, kot tudi niso še nikoli barvali. Takšna dela ti dajo neko osnovno znanje, če ne drugega, se vsaj naučiš ceniti človeka, ki to dela za preživetje. Ni tako enostavno, kot se na pogled zdi. Vendar, vse je enkrat prvič, pomembno je le, da si upaš poskusiti. Seveda pa nismo pozabili, da je danes Martinovo. Po uspešnem in delovnem dnevu smo si zaslužili večerjo v Štajercu. Nekje ob osmi uri zvečer smo že sedeli za mizo in se pogovarjali o celotnem dnevu. Po večerji smo šli na večerni sprehod po Mariboru ter Romunom predstavili, kako in kje Mariborčani praznujemo ta praznik. 

Projekt Youth Banks on the Move organizira Mladinski kulturni center Maribor, finančno pa ga omogočajo: program Erasmus+, Mestna občina Maribor in Urad RS za mladino.

Projekt je YouthBanks on the Move je opisan tukaj.

Foto zapis dogajanja je dostopen tukaj.

Fotografija: udeleženci mladinske izmenjave

Aktualno / Banka idej / Mednarodno / Ekipa / Poziv / Podprti projekti / Usposabljanja / Galerija / Kontakt
© 2012-2020 MKC Maribor. Vse pravice pridržane.