Sprejmi

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke; z obiskom in nadaljnjo uporabo soglašate s piškotki.

Vtisi iz mladinske izmenjave Youth Banks on the Move (Maribor) - četrti dan, 12. 11. 2015

Vtisi iz mladinske izmenjave Youth Banks on the Move (Maribor) - četrti dan, 12. 11. 2015
Nedelja, 15. november 2015

Adrijana Kos, ena izmed udeleženk mladinske izmenjave Youth Banks on the Move, je strnila vtise četrtega dne mladinske izmenjave, ki traja med 9. - 17. 11. 2015 v Mariboru.

Korak bližje k cilju!
In tudi danes smo prenavljali igrišče. Veselo vzdušje in timski duh je prispeval, da smo delo hitro opravili in tako smo še en korak bližje k prenovljenemu igrišču. Zjutraj smo se po zajtrku odpravili proti igrišču na Makedonski ulici 33. Delo je steklo kot po maslu. Skupaj smo se lotili črt, jih oblepili in pobarvali. Pobrali smo tudi nekaj odpadkov in pričeli z montažo ograje. Na tem mestu bi se posebej zahvalila stricu od naše Martine, ki nam je priskočil na pomoč pri nameščanju. Priznati moramo, da se nismo zavedali, da je lahko namestitev ograje tako zakomplicirana. Delo smo zato lahko predali v roke poznavalcu, ki je vešč tovrstnih opravil. S skupnimi močmi in s pomočjo sosedov smo dosegli veliko več na igrišču, kot smo na začetku pričakovali. Že sedaj zgleda igrišče mnogo bolje in lepše. Prav tako nam je na pomoč priskočila Snaga d.o.o. Maribor, ki je odpeljala staro ograjo in vejevje od dreves, ki so zavzemale prosto površino igrišča. Vreme nam je bilo tudi danes naklonjeno. Po kosilu smo si vzeli počitek in obležali na zelenici ob igrišču. Visoke temperature nas niso pustile na hladnem in sonček je poskrbel, da so lička pozno jeseni pordela. Nekateri so prosto popoldne izkoristili za sprehod in ogled bližine Hostla Pekarne. Spet drugi pa smo začeli s pripravo Crazy dinnerja. Ja, večer je bil v znamenju norosti. Za tiste, ki ne veste, tako imenovana nora večerja je res malo nora. Ob tortiljah, piščancu, zelenjavi, omakici, načo omaki, smo dobili tudi listke. Na listku je bila napisana naloga, ki jo je vsak izmed nas moral izvajati med celotno večerjo. Nastale so smešne prigode. Jaz sem morala npr. prestavljati lončnice, ki jih v Hostlu Pekarna ne zmanjka. Deni je s svojim prelepim glasom pela vse najboljše vsakič, ko je kdo zaploskal, Martina pa je na drugi strani morala zaploskati vsakič, ko je nekdo začel govorit v svojem maternem jeziku. Nejc se je veselo sprehajal med nami in okušal hrano iz naših krožnikov. Matjaž pa nam je vedno znova povedal, da nas ima rad. Marja nam je delila zamaške, Bianca francosko solato, Armand pa je oponašal različne živali. Naš Edi je ob večerji ugotovil, da so mu všeč useša in tako je vsakemu povedal, kako lepa ušesa ima. V ozadju se je skozi večerjo vrtela pesem z naslovom Hello od Adele, saj je tudi to bila naloga od nekoga izmed nas, Ana pa je odpirala okna ter nas prepričevala, da voha dim. Večer je bil v znamenju prijetnega druženja, globokih pogovorov in gledanju filma.

Projekt Youth Banks on the Move organizira Mladinski kulturni center Maribor, finančno pa ga omogočajo: program Erasmus+, Mestna občina Maribor in Urad RS za mladino.

Projekt je YouthBanks on the Move je opisan tukaj.

Foto zapis dogajanja je dostopen tukaj.

Fotografija: udeleženci mladinske izmenjave

Aktualno / Banka idej / Mednarodno / Ekipa / Poziv / Podprti projekti / Usposabljanja / Galerija / Kontakt
© 2012-2020 MKC Maribor. Vse pravice pridržane.