Sprejmi

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke; z obiskom in nadaljnjo uporabo soglašate s piškotki.

Vtisi iz mladinske izmenjave Youth Banks on the Move (Maribor) - peti dan, 13. 11. 2015

Vtisi iz mladinske izmenjave Youth Banks on the Move (Maribor) - peti dan, 13. 11. 2015
Ponedeljek, 16. november 2015

Adrijana Kos, ena izmed udeleženk mladinske izmenjave Youth Banks on the Move, je strnila vtise petega dne mladinske izmenjave, ki traja med 9. - 17. 11. 2015 v Mariboru.

Naokrog lahkih nog!
Petek smo preživeli v drugačnem okolju - ob deveti uri zjutraj smo morali uloviti avtobus, ki nas je popeljal v prelep Lenart. Sonce, prijetne temperature in narava so nas spremljali cel dan. Na OŠ Lenart smo najprej izvedli predstavitev Romunije, ki so jo imeli Armand, Andrei in Madalina. Osmo in devetošolcem so povedali, kaj vse lahko vidiš in izveš, ko obiščeš Romunijo. Ena izmed zanimivosti je na primer ta, da grof Drakula pravzaprav ni iz Transilvanije, kajti Drakula je nekaj, kar pozna skorajda vsak. Po predstavitvi in nagovoru je sledila igra 1, 2, 3 po Evropi, ki jo je moderirala Martina, razvili/pripravili pa smo jo slovenski udeleženci izmenjave. Aja, moram še dodati, da je za ta prijeten izlet poskrbela naša Martina, ki je uspela čez cel dan "obdržati živce" in speljati vse po planu. Martina, bravo! Šestnajst učencev smo razdelili v tri skupine po štiri ljudi. Na stolih so bile označbe A), B) in C), ki so predstavljale tri možne odgovore, Nejc in jaz pa sva pomagala pri štetju in zapisovanju točk. Vprašanja so se nanašala na Evropsko Unijo, predvsem na posamezne države in njihove posebnosti, dejstva, zanimivosti. Pri igri so sodelovali osmošolci in devetošolci, ki so se zabavali in skrbno prisluhnili vprašanjem. Po igri so nas na OŠ Lenart pogostili s sendviči, sokovi in sadjem ter nas tako povlekli v nostalgično spominjanje na čas, ko smo bili še sami v osnovni šoli in smo za malico dobili sendviče in sokec. Hvala za vse, OŠ Lenart. Pot smo nadaljevali do restavracije Agata, peš, seveda. Tam smo si privoščili ogromno kosilo, ki si ga težko pojedel - še dobro, da smo se po kosilu malo sprehodili naokoli in odpešačili nazaj na avtobusno postajo, kjer smo počakali avtobus. In tako se je izlet končal. Odpeljali smo se nazaj v Maribor in nato še do Hostla Pekarna. V Hostlu Pekarna smo se posladkali še z gibanico, ki jo je spekla moja mama, se odpočili in pripravili na KARAOKEEEEEEEEEEEE. Po večerji smo v Kulturnem inkubatorju imeli karaoke. Žanova mama nam je spekla pecivo, Mladinski kulturni cnter Maribor pa nam je pripravil prigrizke. Peli in družili smo se pozno v noč, a ne predolgo, saj nas je slednji dan čakalo Pohorje.

Projekt Youth Banks on the Move organizira Mladinski kulturni center Maribor, finančno pa ga omogočajo: program Erasmus+, Mestna občina Maribor in Urad RS za mladino.

Projekt je YouthBanks on the Move je opisan tukaj.

Foto zapis dogajanja je dostopen tukaj.

Fotografija: udeleženci mladinske izmenjave

Aktualno / Banka idej / Mednarodno / Ekipa / Poziv / Podprti projekti / Usposabljanja / Galerija / Kontakt
© 2012-2020 MKC Maribor. Vse pravice pridržane.