Sprejmi

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke; z obiskom in nadaljnjo uporabo soglašate s piškotki.

Vtisi iz mladinske izmenjave Youth Banks on the Move (Maribor) - sedmi dan, 15. 11. 2015

Vtisi iz mladinske izmenjave Youth Banks on the Move (Maribor) - sedmi dan, 15. 11. 2015
Sreda, 18. november 2015

Adrijana Kos, ena izmed udeleženk mladinske izmenjave Youth Banks on the Move, je strnila vtise sedmega dne mladinske izmenjave, ki traja med 9. - 17. 11. 2015 v Mariboru.

Dan D!
In končno je napočil dan, ki smo ga vsi nestrpno pričakovali. Skupaj z mano je zgodaj zjutraj na igrišče odšel še Sadik, tam pa nas je pričakal Vlado, Martinin boter. Skupaj smo poprijeli za opravila. Vlado se je lotil ograje, Sadik mu je pri tem pomagal, jaz pa sem se lotila črt in zaščitnega traku ob vsaki črti. Kot kaplje dežja so počasi pricurljali še fantje iz Integracijske hiše Maribor, Urban, Nejc, Matic, sosed Pero in naposled še naši Romuni skupaj z Žanom, Martino, Marjo in Timorjem. Pridružil se nam je tudi Rene in njegov brat Mark, ki je poskrbel za ozvočenje in glasbo. Kar hitro so se nam na igrišču pridružili tudi sosedje in otroci, ki so preizkušali žoge, ki nam jih je podaril Nogometni klub Jarenina. Na gole smo namestili mreže, postavili reklamne pingvine, pripravili mize, trak, hrano in balončke. Pridno so nam pomagali tudi otroci iz soseščine. Igrišče je bilo polno življenja in dobre volje. Gotovi smo bili že pred dvanajsto in tako smo pričakali radovedneže, ki se nam bodo pridružili na otvoritvi. Prvi so seveda prišli Martinini starši, njena botra in sestrični, sestra … Skratka, ta dan je bilo na igrišču veliko Fridlov :) Prišli so tudi podžupanja Mestne občine Maribor, gospa Jelka Černivec,
koordinator Sektorja za integracijo in svetovalec za begunce v Integracijski hiši Maribor, Ministrstvo za notranje zadeve, gospod Igor Bratuša, direktorica Mladinskega kulturnega centra Maribor, gospa Maja Malus Azhdari, predsednik Mestne četrti Pobrežje, gospod Marjan Volavšek in višja svetovalka iz Urada za kulturo in mladino Mestne občine Maribor, gospa Martina Rauter. Manjkalo pa ni niti fotografov in novinarke iz Radia Maribor. Čas je bil za otvoritev in pričeli smo z otvoritvenimi govori. Najprej je s ponosom spregovoril predsednik Mestnega Mladinskega sveta Maribor Matic Matjašič, tudi udeleženec izmenjave, ki je poudaril tovrstno angažiranje mladih. Nadaljevali so predsednik Mestne četrti Pobrežje Marjan Volavšek, direktorica Mladinskega kulturnega centra Maribor Maja Malus Azhdari in naposled še podžupanja Mestne občine Maribor Jelka Černivec. Po prerezu traku in brci žoge v gol je bilo igrišče uradno odprto in nadaljevali smo s pogostitvijo. Otvoritev je povezovala naša Martina. Med samo pogostitvijo - delil se je goveji golaž in gobova juha, so se pričele tekme na igrišču. Prednost smo dali najmlajšim, ki so tako otvorili igrišče z nogometno tekmo. Nadaljevali smo z druženjem. Zvečer v Hostlu Pekarna smo bili vsi malo utrujeni in zato zgodaj odšli v postelje. Jutri nas čaka predzadnji dan izmenjave. Namenili ga bomo vodenemu ogledu skozi mesto, pri čemer so nam pomoč ponudili dijaki Srednje šole za gostinstvo in turizem Maribor. Predstavljeni nam bodo tudi Tkalka, Radio MARŠ, Dijaška skupnost Maribor in Mestni Mladinski svet Maribor. Hitro bo minilo, prehitro.

Projekt Youth Banks on the Move organizira Mladinski kulturni center Maribor, finančno pa ga omogočajo: program Erasmus+, Mestna občina Maribor in Urad RS za mladino.

Projekt je YouthBanks on the Move je opisan tukaj.

Foto zapis dogajanja je dostopen tukaj.

Fotografija: udeleženci mladinske izmenjave

Aktualno / Banka idej / Mednarodno / Ekipa / Poziv / Podprti projekti / Usposabljanja / Galerija / Kontakt
© 2012-2020 MKC Maribor. Vse pravice pridržane.