Sprejmi

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke; z obiskom in nadaljnjo uporabo soglašate s piškotki.

Vtisi iz mladinske izmenjave Youth Banks on the Move (Maribor) - osmi in deveti dan, 16. - 17. 11. 2015

Vtisi iz mladinske izmenjave Youth Banks on the Move (Maribor) - osmi in deveti dan, 16. - 17. 11. 2015
Četrtek, 19. november 2015

Adrijana Kos, ena izmed udeleženk mladinske izmenjave Youth Banks on the Move, je strnila vtise osmega in devetega dne mladinske izmenjave, ki traja med 9. - 17. 11. 2015 v Mariboru.

Vse dobro se enkrat konča!
In prišli smo do zadnjega dne. Danes smo imeli voden ogled mesta Maribor in ogled nekaterih organizacij.
Ob desetih zjutraj smo se dobili na Maistrovem trgu, kjer sta nas sprejela dijaka iz Srednje šole za gostinstvo in turizem Maribor in nam podrobneje predstavila nekatere znamenitosti Maribora. Nato smo imeli čas, da smo po svoje odšli po mestu, si privoščili čaj in kavo, ter kupili kakšen spominek. Popoldan smo imeli predstavitev Radia MARŠ, Tkalke in nato še Mestnega Mladinskega sveta Maribor ter Dijaške skupnosti Maribor. Predsednik Dijaške skupnosti Maribor nam je predstavil samo organizacijo in Nomi nam je predstavila projekte, ki so se in se še bodo izvajali. Predsednik Mestnega Mladinskega sveta Maribor nam je okvirno predstavil mladinski svet lokalne skupnosti, projekte, članice in nato je sledila kratka diskusija. Popoldan se je prevalil v neformalno druženje, ki pa se je nadaljevalo še v Hostlu Pekarna. Ta večer nam je kuhal Urban. Zelo dolgo je trajalo, da smo končno lahko poskusili njegovo kuhinjo – večerjo smo imeli ob deseti uri zvečer. Da pa ne bi bili ta čas lačni, nam je Žanova mama spekla domače dobrote, ki so nam za silo ublažile kruljenje. Poudariti je treba, da je Žanova mama redno skrbela za naše želodčke, ki so se razvadili odličnega peciva. Dan je hitro minil in napočil je čas pakiranja in pripravljanja na odhod. Večer smo preživeli skupaj na terasi Hostla Pekarna, kjer smo še zadnjič v okviru te izmenjave izmenjali doživetja, pričakovanja in plane za naprej. Drug drugemu smo prirasli k srcu in slovo, ki nas je čakalo jutri zjutraj ni bilo enostavno. Lepi trenutki nam bodo ostali v spominu, tisti manj lepi pa so nam bili v poduk. Doživeli smo najrazličnejše stvari, vsega po malo. Upam, da bodo mladinske izmenjave in tovrstni projekti postali stalnica v okviru Banke idej. Hvala še enkrat celotni ekipi kot tudi Mladinskemu kulturnemu centru Maribor za dano priložnost in izkušnje. Menim, da smo nalogo več kot odlično opravili in da je naša mladostniška zagnanost pri tem projektu mnogim ljudem pričarala nasmeh na obrazu. Predvsem otroci Mestne četrti Pobrežje so pridobili na igrišču, ki ga bodo s pridom izkoriščali. Ponosna sem na nas in hvaležna za vso voljo, čas in energijo, ki smo jo investirali v projekt. Majhne stvari lahko dosežejo velike spremembe in to igrišče je bil samo začetek. Zahvalila bi se še Martini Fridl, ki je vseskozi lektorirala moje zapise - upam, da se je ob tem dodobra nasmejala (ja, gotovo sem se). Se beremo ponovno naslednjo leto, morda že prej. Hvala tudi vsem bralcem, ki so Banko idej spremljali preko bloga, upam, da sem vam z zapisi lahko pričarala vsaj delček doživetja mladinske izmenjave.

Projekt Youth Banks on the Move organizira Mladinski kulturni center Maribor, finančno pa ga omogočajo: program Erasmus+, Mestna občina Maribor in Urad RS za mladino.

Projekt je YouthBanks on the Move je opisan tukaj.

Foto zapis dogajanja je dostopen tukaj.

Fotografija: udeleženci mladinske izmenjave

Aktualno / Banka idej / Mednarodno / Ekipa / Poziv / Podprti projekti / Usposabljanja / Galerija / Kontakt
© 2012-2020 MKC Maribor. Vse pravice pridržane.