Sprejmi

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke; z obiskom in nadaljnjo uporabo soglašate s piškotki.

Usposabljanja

Banka idej nudi mladim kvalitetna usposabljanja z namenom pridobitve ali krepitve novih kompetenc in znanj za realizacijo lastnih idej.

Aktualna usposabljanja

V času odprtega razpisa bomo organizirali usposabljanje, ki prijaviteljem prinese dodatne točke pri ocenjevanju projekta.

Ker je udeležba na usposabljanju za udeležence brezplačna (vse materiale in hrano zagotovi MKC Maribor), je za udeležbo obvezna prijava na https://goo.gl/WAF82a.
 

Dvodnevno usposabljanje

Dvodnevno usposabljanje na katerem bodo udeleženci imeli možnost podrobneje razviti svojo idejo za prijavo na Javni razpis za financiranje projektov mladih v okviru lokalnega sklada za mlade z idejami – Banka idej, pridobiti teoretično in praktično znanje o projektnem delu, pridobiti nasvete in napotke o izpolnjevanju prijavnice za prijavo projekta na omenjeni razpis, spoznati člane Skrbniškega odbora Banke idej, ki bodo ocenjevali projekte ter mentorsko pomagali mladim katerih projekte bo Banka idej financirala … Termin izvedbe: 29. - 30. 9. 2018, v prostorih MKC Maribor. Dodatne informacije o usposabljanju sledijo kmalu.

 

Pretekla usposabljanja

Usposabljanja, ki smo jih izvedli v preteklih letih:

Intenzivni trening za izvajalce Živih knjižnic;
4. - 7. december 2014

Živa knjižnica je posebna inovativna metoda, ki skozi aktivni dialog ozavešča in izobražuje o človeških vrednotah in človekovih pravicah, spodbuja razpravo o predsodkih in stereotipih v družbi, prav tako pa doprinaša k razvoju prostovoljstva v organizacijah ter lokalnih okoljih.

 

Intenzivno usposabljanje projektnega vodenja Banke idej;
13. - 16. november 2014

Banka idej organizira intenzivno 4-dnevno usposabljanje za vse, ki se želijo naučiti metod projektnega vodenja. Potekalo bo med 13. in 16. novembrom 2014 v prostorih MKC Maribor. Namen usposabljanja je mlade med 18. in 29. letom starosti usposobiti za realizacijo lastnih idej. Po uspešno zaključenem usposabljanju lahko udeleženci usposabljanja kandidirajo za pridobitev finančnih sredstev Banke idej za izvedbo projekta, ki ga bodo natančneje razvili tekom usposabljanja.

 

Uvodno usposabljanje za prostovoljce; 6. november 2014

Uvodno usposabljanje za prostovoljce se dotika splošnih tem, ki so pomembne za izvajanje prostovoljskega dela. Daje širši pogled na področje prostovoljskega dela in prostovoljca opozori na nevarnosti v prostovoljskem delu ter usmerja njeno/njegovo ravnanje. Usposabljanje je zasnovano po metodah izkustvenega učenja, vsi udeleženci so povabljeni k raziskovanju posameznih tem ter izmenjavi izkušenj.

 

Trening za uresničevalce idej; 26. junij 2013

S Treningom za uresničevalce idej želimo spodbuditi mlade k ustvarjalnemu razmisleku, ki vodi v uresničevanje lastnih idej in jih opremiti z znanjem za razvoj in uresničevanje projektov ter jih opogumiti za prijavo na poziv Banke idej.

Aktualno / Banka idej / Mednarodno / Ekipa / Poziv / Podprti projekti / Usposabljanja / Galerija / Kontakt
© 2012-2018 MKC Maribor. Vse pravice pridržane.